Overkappingen

Wij hebben een groot aanbod van overkappingen van het merk Pext. Pext is een Nederlands bedrijf gespecialiseerd in kwalitatieve overkappingen die gemaakt zijn van aluminium of hout (profielsysteem) en polycarbonaat of glas (lichtplaten).

Er zijn verschillende soorten overkappingen die door ons leverbaar zijn:

  • Bovenbouwpakket

Een bovenbouwpakket is samen te stellen voor elke toepassing, wens en budget. De pakketten worden compleet geleverd inclusief alle toebehoren, zoals schroeven, kit en tapes. Het pakket is te bestellen als muuraanbouw of als vrijstaand model.

Er zijn een viertal types te bestellen, twee voor lichtplaten van polycarbonaat en twee voor glas (glas niet meegeleverd).
Mogelijke kleuren voor het daksysteem zijn: RAL 9001 (crèmewit), RAL 9010 (gebroken wit) en RAL 7016(antraciet)

  • Carport

Een carport is een overkapping met strakke vormen en een uniek profielsysteem die gepoedercoat is in een RAL-kleur. Doordat het aluminium gepoedercoat is, is het slag- en slijtvast en bestand tegen UV-licht en corrosie waardoor het een zeer lange levensduur heeft. De beglazing is in twee soorten leverbaar: 5 mm massief glashelder of 10 mm kanaalplaat (helder of opaal). Afhankelijk van het type en de kleur is de lichtdoorlatendheid anders.

Er zijn drie montagemogelijkheden leverbaar, afhankelijk van de situatie: een zijaanbouw, een kopaanbouw en een vrijstaand model. Ook is het mogelijk om een speciale uitvoering te bestellen. Alle carports worden speciaal op maat gemaakt.

  • Veranda

Een veranda is een mooie oplossing om het gehele jaar te kunnen genieten van het buitenleven omdat het de tuin verbindt met de woning.

    • Een houten veranda is leverbaar in twee houtsoorten: lariks en vuren. De houten veranda’s zijn te bestellen met verschillende daksystemen en in allerlei (standaard)maten. Ook is het mogelijk om de kleur van het hout aan te passen door het gebruik van een whitewash of beits. Bovenop de houten constructie komt een daksysteem met lichtdoorlatende platen van 16 mm dik. Deze platen zijn te bestellen met een driewandig kanaal of vijfwandig X-structuur. De platen hebben een licht gewicht en een mooie, diffuse lichtspreiding. Tevens is het mogelijk om het dak voor te bereiden op glasplaten. Een houten veranda is ook geschikt als carport.
    • Een aluminium veranda is een mooie overkapping met afgeronde vormen en een hoogwaardig profielsysteem. De profielen zijn voorzien van een poedercoating die onderhoudsarm is en geen nabehandeling nodig heeft. Hemelwaterafvoer is verwerkt in de profielen waardoor deze volledig uit zicht is. Optioneel is het mogelijk om geïntegreerde verlichting aan te sluiten. Voor de fundering worden er optioneel speciale betoenpoeren met stelvoet bijgeleverd, zo kan de hoogte van de veranda worden bijgesteld.Er zijn twee varianten leverbaar: Trend en Premium. De Trend is een overkapping met verstelbare dakhelling van 5 tot 16 graden. Leverbare kleuren zijn RAL 9001, RAL 7016 en sepia (bruin structuurlak). Premium is een luxe overkapping met een uniek kliksysteem waardoor er nauwelijks schroeven zijn. De helling is verstelbaar van 5 tot 12 graden. Naast de RAL 9001 en 7016 is de Premium leverbaar in RAL 9010. Er zijn ook aluminium kozijnen leverbaar om een overkapping (gedeeltelijk) af te sluiten. Dit kan door middel van een zijwand en/of spiepaneel. Beide varianten zijn van veiligheidsglas met een aluminium frame. De frames zijn leverbaar in RAL 9001, 9010 en 7016.